Consiliul Superior al Magistraturii i-a cerut Consiliului de Presă să verifice dacă nu cumva Jurnal TV a încălcat normele Codului Deontologic al Jurnalistului atunci când a difuzat un material în care doi oameni de afaceri din capitală l-au acuzat pe Gheorghe Avornic şi pe finul de cununie al acestuia, juristul Corneliu Ţurcan, de faptul că le-ar fi preluat întreprinderile. CSM-ul a sărit în apărarea lui Avornic în care atât magistratului, cât şi rudei sale, li s-a oferit dreptul la replică, iar poziţia lor a fost prezentată în acelaşi reportaj. Consiliul de Presă a examinat sesizarea, dar nu a constatat nicio abatere şi a informat CSM-ul despre faptul că materialul publicat corespunde tuturor rigorilor jurnalistice.

Decizia CSM de a sesiza Consiliul de Presă pe marginea unui reportaj care a inclus poziţia tuturor părţilor vizate este calificată de postul nostru de televiziune drept o încercare de intimidare şi o răzbunare pentru critică. De aceea, Jurnal TV a atacat la Curtea Supremă de Justiţie hotărârea Consiliului.

„Această activitate ostilă şi rea-voită se datorează exclusiv faptului deconspirării publice a unor ilegalităţi comise de un membru al CSM şi este îndreptată în direcţia intimidării postului nostru de televiziune pentru critica adusă, precum şi o răzbunare pentru informaţiile făcute publice”, se arată în cererea de chemare în judecată depusă de Jurnal TV la Curtea Supremă. Aceasta a fost înregistrată şi urmează să fie stabilită data şedinţei.