Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

Chișinăul va găzdui şedinţa plenară anuală a Grupului reglementatorilor în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările Parteneriatului Estic

Mâine, 5 noiembrie, la Chișinău (Hotelul Codru, Sala Courtyard, ora 9.30) va avea loc ședința plenară anuală a Grupului reglementatorilor în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările Parteneriatului Estic (EaPeReg), reuniune organizată cu suportul Comisiei Europene (CE) și al Agenției Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Conform agendei, delegații autorităților de reglementare din cele șase țări ale Parteneriatului Estic (PaE) si din ţări UE membre ale Grupului EaPeReg urmează să discute și să aprobe raportul de activitate al Grupului EaPeReg pentru anul curent, planul de acțiuni pentru anul 2016, alte documente importante, să aleagă președintele și vicepreședintele acestei organizații pentru perioada următoare.

În cadrul aceleași reuniuni delegația din Belarus urmează să semneze Memorandumul de înțelegere privind constituirea și funcționarea Grupului EaPeReg, aceasta fiind a cincea țară din PaE care va primi statut de membru cu drepturi depline al organizației respective. Delegații autorităților de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice din Armenia, Georgia, R. Moldova și Ucraina au semnat acest memorandum în septembrie 2012 la reuniunea de constituire a Grupului EaPeReg, desfășurată la Chișinău. Autoritatea de reglementare din Azerbaijan, deocamdată, nu a semnat memorandumul respectiv.

Grupul EaPeReg a fost constituit în conformitate cu obiectivele foii de parcurs a Parteneriatului Estic și a beneficiat, în anii 2013 – 2015, de un proiect de asistență tehnică acordat de CE. Grupul EaPeReg are misiunea de a asigura schimburi permanente de informaţii şi experienţă între reglementatorii în domeniul comunicaţiilor electronice din țările PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic naţional din statele PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare.

4 noiembrie 2015

Ultima actualizare: 5/11/2015