Candu, după negocieri cu PCRM: Comuniștii au viziuni proeuropene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii PCRM au viziuni proeuropene, iar o coaliție „largă” cu aceștia este posibilă, a declarat marți președintele Parlamentului Andrian Candu, în urma unor negocieri cu comuniștii privind formarea unei alianțe de guvernare.

Candu a precizat că cei din PCRM și-au manifestat disponibilitatea susținerii „parcursului european”.

„Am discutat despre viziunile lor proeuropene. Într-adevăr, le au. Au intenția de a face totul pentru ca Republica Moldova să avanseze în procesul de integrare europeană”, a declarat Candu.

Vicepreședintele Partidului Democrat a precizat însă că „depinde de atitudinea colegilor tradiționali de coaliție proeuropeană” dacă va exista sau nu o coaliție cu comuniștii.

„Partidul Democrat ar fi gata să coalizeze inclusiv cu Partidul Comuniștilor, dacă asta va da stabilitate Republicii Moldova și va asigura apropierea noastră de Uniunea Europeană”, a mai preciza Andrian Candu.

Anterior, deputatul PCRM Artur Reșetnicov a făcut un apel la unitate către toate partidele parlamentare.

„Pe noi toți, cetățenii ne-au votat pentru că vor să trăiască mai bine. Îi îndemnăm pe toți colegii noștri, din toate fracțiunile parlamentare, să se așeze la masa de dialog și să vedem ce putem face pentru țara noastră. Nu e normal ca țara noastră să nu aibă guvernare. Se apropie și problema privind alegerea președintelui, peste care noi trebuie să trecem”, a declarat Reșetnicov


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...