Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), boala infecţioasă a fost înregistrată şi în raionul Ungheni, unde a fost infectată o altă bovină. Totodată, în comunicat se menţionează că un caz confirmat de rabie a fost înregistrat la Donduşeni.

Din totalul cazurilor înregistrate, trei au fost depistate în perioada 24-30 octombrie curent. Potrivit lui Vasile Gagiu, una dintre bovinele infectate în raionul Drochia a fost depistată la începutul acestei luni.

Rabia sau turbarea este o boală infecţioasă virală a mamiferelor provocată de virusul rabic, un virus neurotrop din genul Lyssaviridae, familia Rhabdoviridae, care se găseşte în saliva animalelor infectate. Alte denumiri ale bolii sunt turbare sau hidrofobie.

Virusul rabic, intens circulant în populaţia de vulpi, este transmis animalelor sălbatice (căprior, bursuc, dihore, jder, liliac, şobolan) şi celor domestice. Numărul sporit şi diversitatea animalelor afectate, denotă amploarea periculoasă a procesului epizootic la rabie şi sugerează oportunitatea intensificării măsurilor de combatere a rabiei.
 
Printre măsurile primordiale şi eficiente în optimizarea populaţiei de vulpi, inclusiv combaterea rabiei, se numără organizarea şi stimularea vânatului acestor animale şi imunizarea lor contra rabiei.