PD demarează negocierile cu PCRM: E nevoie de o consultare largă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat demarează marți negocierile cu Partidul Comuniștilor în vederea constituirii unei noi alianțe de guvernare și identificarea voturilor necesare alegerii președintelui.

Democrații acuză PLDM că foloseşte „diferite tertipuri pentru a amâna începutul negocierilor”, iar în aceste condiții se văd nevoiți să se așeze la masa de negocieri cu comuniștii.

„De aceea, având în vedere, pe de o parte – situaţia de blocaj în care PLDM ţine la moment procesul de formare a unei majorităţi pro-europene, ocupându-se între timp cu iniţiative populiste împreună cu socialiştii, şi, pe de altă parte – nevoia de a avea o consultare largă pentru găsirea voturilor necesare pentru alegerea preşedintelui ţării la începutul anului viitor, PDM anunţă că va avea astăzi, de la ora 15:00, o întâlnire consultativă cu reprezentanţii conducerii PCRM”, se arată într-un comunicat al PD.

PD anunță că „despre această întâlnire consultativă” au fost anunțați colegii din Parlament, „reprezentanţi ai PL, PPEM şi deputaţi independenţi”.

„Scopul acestei discuţii consultative este de a vedea în ce măsură putem să ne bazăm pe un sprijin larg în Parlament pentru alegerea viitorului preşedinte, dar şi pentru revizuirea Constituţiei şi votarea unor importante proiecte legate de parcursul nostru european. În context, Partidul Democrat îşi reafirmă angajamentul de a participa la constituirea cât mai grabnică a unei majorităţi politice stabile în Republica Moldova”, se mai arată în comunicatul PDM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...