Tragedie la Drochia! Doi copii au murit în urma unei explozii

Doi copii, de 14 și, respectiv, 15 ani, au decedat în după amiaza zilei de astăzi în satul Țarigrad, raionul Drochia, în urma unei deflagrații. Toate circumstanţele vor fi stabilite de grupul de criminalişti, însă potrivit primelor informaţii ar fi vorba de o explozie a unei grenade de tip F1, aruncată în soba casei.

Liliana Pușcașu a declarat pentru Publika TV că apelul privind explozia din satul Țarigrad, raionul Drochia, a parvenit la ora 17.39. „S-a stabilit că a avut loc o deflagrație în urma căreia au murit doi minori, ambii băieți, de 14 și 15 ani, în urma exploziei unui proiectil. Din informațiile comunicate de martori, s-a menționat că a fost un proiectil de tip F1”, a spus Pușcașu.

Totodată, șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a menționat că la momentul exploziei în casă se aflau patru minori, doi dintre care aflau în fața sobei, iar alții doi într-o altă odaie. „Ceilalți doi nu au avut de suferit decât un șoc”, a spus Cavcaliuc. De asemenea, din primele informaţii se presupune că grenada a fost găsită în podul casei bunicii. Iar buneii, la rândul lor, au declarat că au procurat casa acum o lună.

Gheorghe Cavcaliuc a declarat că specialiştii care s-au deplasat la faţa locului au confirmat că este vorba de o grenadă de tip F-1.  La faţa locului s-a deplasat un echipaj “Bombteh” care va verifica dacă în casa cu pricina ar mai putea fi muniţii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.