În afara condamnării, Mutu va fi obligat să plătească şi o amendă de 14.000 de euro.

Sursa citată precizează că avocatul fotbalistului de la Pune City a anunţat deja că va face apel la decizia luată de un tribunal din Florenţa.

Incidentul care a dus la pedepsirea lui Mutu a avut loc pe 23 octombrie 2010, când Mutu şi mai mulţi prieteni au mers la un restaurant din centrul oraşului toscan şi s-au certat cu ospătarul care i-a servit, în momentul în care au primit nota de plată.

Conflictul a degenerat, iar angajatul restaurantului, un tânăr de 28 de ani, cu origini kosovare, a fost bătut de fostul jucător al Fiorentinei. Printre altele, victima s-a ales cu o fractură la nas şi a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare.

"Am asistat la o judecată în care numele personajului a contat mai mult decât fapta în sine", a declarat avocatul Filippo Bellagamba.

Incidentul de acum 5 ani nu a fost unul singular. În 2006, Mutu a bătut un ospătar la Constanţa, unde se afla în cantonament cu echipa naţională. În acest caz, victima şi-a retras ulterior plângerea, după ce a ajuns la o înţelegere cu "Briliantul".