OMS avertizează despre riscul consumului de mici, cârnaţi şi burgeri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi specialişti în sănătate din întreaga lume vor publica, luni, un raport privind riscurile de cancer asociate consumului de carne roşie, raport cerut de Agenţia internaţională pentru cercetarea cancerului, din partea Organizaţiei mondiale a sănătăţii (OMS).

În ultimele zile, mai multe informaţii neoficiale din raport au fost publicate de presă, iar din acestea reiese şi impactul pe care raportul l-ar avea asupra industriei cărnii.

Potrivit Daily Mail, care citează surse din OMS, carnea procesată va fi pe lista produselor cu cel mai mare risc cancerigen, iar carnea roşie – în categoria de risc imediat următoare.

Informaţiile au stârnit proteste din partea reprezentanţilor industriei alimentare din SUA, deoarece înseamnă practic că salamul, cârnaţii, costiţa, carnea tocată, inclusiv micii româneşti, vor fi catalogate drept alimente cu un risc de cancer, în special de colon, la fel de mare ca ţigările ori azbestul.

Sursa notează că raportul OMS nu implică necesitatea unor modificări ale legislaţiei în privinţa alimentelor de mai sus, însă ar putea afecta încrederea cumpărătorilor şi, deci, automat şi vânzările.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...