Doi bărbați au furat jumătate de milion de lei dintr-un bancomat

Doi bărbați, de 26 și 28 de ani, au fost reținuți după ce în noaptea de 21 spre 22 octombrie au furat 518,940 de lei dintr-un bancomat din orașul Cupcini, raionul Edineț.

La 21 octombrie, la aproximativ 04.10, Sectorul de poliție nr. 2 (Cupcini) al IP Edineț a fost sesizat de un bărbat, paznic la căminul cultural din Cupcini. Acesta a declarat polițiștilor că, aflându-se la serviciu, trei persoane necunoscute cu cagule pe cap, vorbitori de limbă rusă, prin deteriorarea ușii din spate, au pătruns în incinta căminului, unde l-au maltratat și i-au legat mâinile și picioarele. Apoi, cu o mașină electrică de tăiat fier, atacatorii au deteriorat bancomatul și au sustras casete cu mijloace bănești, după care au dezlegat paznicul și au plecat într-o direcție necunoscută.

Ulterior, au fost reținuți doi bărbați suspectați de săvârșirea infracțiunii, unul din Otaci, Ocnița și unul din Parcani, Slobozia, ambii anterior condamnați.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.