Republica Moldova şi Ucraina vor construi o cale ferată care va ocoli Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Căile ferate din Republica Moldova și Ucraina intenționează să pună în aplicare un proiect care prevede restabilirea și construirea unei porțiuni de cale ferată între stația Berezino (Odesa) și stația Basarabeasca (Republica Moldova).

Un acord în acest sens a fost semnat în timpul discuțiilor care au avut loc pe 20 octombrie, la Odesa. Directorul general al CFM, Iurii Topala, a semnat un proces verbal cu guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, și șefii Căii Ferate Ucrainene și Căii ferate din Odessa, pentru restabilirea și construirea unei porțiuni de cale ferată între stația Berezino (Odesa) și stația Basarabeasca (Republica Moldova).

„Aceasta este o cale directă din Republica Moldova spre portul Odesa. Tronsonul Basarabeasca-Berezina este important fiind o variantă care permite ocolirea Transnistriei”, a declarat șeful Căii Ferate Ucrainene Alexandr Zavgorodniy.

Totodată, părțile au discutat despre formarea unui grup de lucru, format din specialiști moldoveni și ucraineni, care va lua decizii cu privire la asigurarea transportului de mărfuri pe traseul Arțiz-Basarabeasca-Reni-Galați, precum și va coordona acțiunile întreprinse conform planului de Formare a Trenurilor pe anii 2015-2016.

De asemenea, s-a vorbit despre formarea unui grup de lucru responsabil de elaborarea tarifelor transportului marfar pe segmentul de cale ferată Basarabeasca-Etulia-Reni-Giurgiulești. Mai mult ca atât, a fost pusă în discuție lansarea unei noi curse Chișinău-Odesa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...