Captură record la vama Palanca! 185.000 de dolari, depistați într-un Land Rover// VIDEO

Inspectorii postului vamal Palanca au depistat 185.000 dolari, tăinuiți în locuri special amenajate ale unui autoturism de marca ”Land Rover” care încerca să intre în țară.

Pe 19 octombrie curent, în jurul orei 21:00, pe sensul de intrare în țară a postului vamal Palanca, s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul autoturismului de marca ”Land Rover”, cu numere de înmatriculare în R. Moldova.

La întrebările inspectorilor vamali, bărbatul în vârstă de 56 ani a comunicat că nu deține mărfuri, obiecte sau mijloace financiare ce necesită a fi declarate.

Acționând în baza analizei de risc, colaboratorii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră, au procedat la efectuarea unui control fizic minuțios al unității auto, utilizând și mijloace tehnice de control.

Din motiv că au apărut suspiciuni la construcția unității auto, inspectorii vamali au decis dezasamblarea torpedoului, astfel descoperind un loc special amenajat în care erau tăinuite 4 sacoșe de culoare neagră din polietilenă. Acestea erau ticsite cu bancnote de 50 și 100 dolari americani, în sumă totală de 185.000 USD.

În consecință, autoritatea vamală a procedat la reținerea sumei de bani și a mijlocului de transport până la definitivarea cazului. În privința făptașului a fost pornită o cauză penală conform art. 248 al. (5) Cod Penal.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.