icon

Mesajul de felicitare al Prim-ministrului Valeriu Streleţ, cu prilejul Zilei Juristului

19-10-2015 09:03
1,151

Stimaţi jurişti,

 

Ziua Juristului este o sărbătoare importantă pentru Dumneavoastră, întrucât sunteţi felicitaţi pentru alegerea pe care aţi făcut-o şi pentru succesele obţinute în domeniul în care activaţi.

 

În ţara noastră sunt sărbătorite şi alte zile profesionale, însă cea a juristului are un loc deosebit din considerentul că acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de promovarea şi implementarea valorilor europene, care urmează să se regăsească nu doar în acte normative, ci şi în toate sferele vieţii sociale. În acest context, îndemn toţi juriştii să se implice şi să contribuie la consolidarea unei societăţi democratice, unde drepturile omului să fie nu doar discutate, ci şi consacrate.

 

Profesia de jurist, prin specificul ei, se aliniază la obiectivele prioritare ale Republicii Modova: reformarea sectorului justiţiei şi continuarea parcursului european, care, pe lângă faptul că sunt garantul integrării europene, au menirea să consolideze statul de drept.

 

Doar într-un stat de drept şi democratic drepturile şi libertăţile omului sunt temelia tuturor lucrurilor măreţe, contribuind la definirea unei societăţi cu virtuţi şi ambiţii, perspective şi oportunităţi. Astfel, profesia pe care aţi ales-o v-a conturat personalitatea, impunându-vă obiective care constituie o prioritate pentru fiecare dintre noi: să fim mai buni, oneşti şi integri.

 

Societatea are nevoie de implicarea Dumneavoastră profesională plenară în vederea realizării scopurilor propuse, indiferent de domeniu, întrucât justiţia este imperativă oriunde şi oricând.

 

Vă urez multă sănătate şi succese remarcabile în activitatea profesională!

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30