icon

Ministrul de Externe al Letoniei: „Suntem impresionați de primele rezultate ale implementării Acordului de Asociere RM-UE”

26-03-2015 14:40
649

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs. Discuțiile s-au axat pe subiecte privind Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Riga în perioada 21-22 mai curent, implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE și situația din regiune.

 

„Ne exprimăm speranţa că Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga ne va apropia şi mai mult de realizarea obiectivului nostru de integrare europeană, care este prioritate a programului de guvernare. În acest sens, ne propunem să accelerăm reformele în mai multe domenii, asigurând astfel creșterea economică a țării”, a precizat Premierul.

 

La rândul său, ministrul de Externe al Letoniei a declarat că evenimentul de la Riga va consolida sprijinul acordat țărilor interesate în aprofundarea relațiilor cu UE. „Acordul de Asociere nu este punctul final în relația RM-UE, iar Summit-ul Parteneriatului Estic trebuie să demonstreze acest lucru”, a spus oficialul leton.

 

Edgars Rinkēvičs a reiterat importanța continuării luptei cu corupția, reformei sistemului judiciar, asigurării transparenței și stabilităţii sistemului financiar-bancar. Totodată, șeful diplomației letone a pledat pentru acordarea sprijinului din partea Letoniei în promovarea proiectelor de modernizare a Republicii Moldova.  

 

Oficialii și-au manifestat disponibilitatea de a intensifica relațiile de colaborare în domenii precum administraţia publică, managementul integrat al frontierei, educația.

 

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat securitatea energetică a țării noastre, prelungirea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău.

 

Letonia a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2015.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30