După mai multe sezoane în care presa şi amatorii fotbalului, susţinuţi de anchetele Centrului Naţional Anticorupţie, au vorbit despre implicarea acestui club în meciuri aranjate în competiţiile interne, se pare că asaltul asupra fair-play-ului continuă. Ultima dată, conducerea acestui club a fost reţinută de forţele de ordine chiar la începutul acestui an. Ruslan Kmit şi Muhajir Polonkoev au fost reţinuţi în dosarul de dare de mită, spălare de bani şi aranjarea unui eveniment sportiv. Cei doi au fost reţinuţi după meciul suspect disputat la Speia între Dacia şi Dinamo-Auto. Meciul s-a finalizat cu scorul de 6-2 în favoarea echipei din capitală, iar imediat după meci, mascaţii CNA au ridicat 12 persoane chiar din incinta stadionului de la Speia, unde azi Dacia întâlneşte Zimbru.

Adlan Şişhanov semnează, prin Alexandru Novac, într-un document în limba altui stat, în mod repetat scrisori către organul suprem de conducere a fotbalului moldovenesc (FMF) de interzicere a suporterilor echipei Zimbru la partidele directe.

Asta se va întâmpla şi la partida de astăzi, de la Speia, de la ora 15:00, din etapa a XI-a, între cele două formaţii, suporterii Zimbrului au interzis de a intra în tribunele din satul Speia.

Clubul Zimbru a răspuns scrisorii, venind cu argumente către FMF:


Şi grupul de suporteri ai galben-verzilor au reacţionat public:

Cel care trebuie în mod repetat să fie interzis pe stadioane este patronul clubului care-şi joacă partidele la Speia, care ofensează publicul spectator prin gesturile sale.

Derby-ul dintre Dacia şi Zimbru de la finalul lui 2014, disputat la Speia, a fost precedat de momente neplăcute, după ce o firmă de pază angajată de clubul Dacia a oprit, împreună cu Poliţia Anenii Noi, autocarul şi microbuzele cu care se deplasau suporterii echipei Zimbru. După ce au fost verificaţi şi interogaţi, suporterii au fost bruscaţi şi târâiţi pe şosea de către angajaţii companiei de pază. După mai multe discuţii şi contraziceri, fanii au fost lăsaţi să ajungă la Stadion, dar nu li s-a permis să intre în tribune, fiind supuşi să aştepte după porţile stadionului, de unde şi-au susţinut echipa pe întreaga durată a meciului. Derby-ul s-a încheiat nedecis, 0-0.