Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.10.2015

Executivul a aprobat astăzi decizia cu privire la completarea Programului de consolidare a serviciului de salvatori şi pompieri în localităţile rurale ale R.Moldova

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi decizia cu privire la completarea Programului de consolidare a serviciului de salvatori şi pompieri în localităţile rurale ale Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 202 din 14 martie 2013. Proiectul în cauză a fost elaborat drept urmare a solicitărilor autorităţilor publice locale din raioanele Leova, Nisporeni, Rezina şi Orhei privind reorganizarea unor posturi de salvatori şi pompieri, precum şi crearea suplimentară a acestora în alte localităţi.
 
Astfel, în raionul Leova postul teritorial de salvatori şi pompieri preconizat a fi creat în comuna Sărăteni, va fi creat în comuna Vozneseni, precum şi se va crea un prost suplimentar în satul Tomai. În raionul Nisporeni, posturile teritoriale de salvatori şi pompieri preconizate a fi create în comunele Bălăneşti, Iurceni şi  Bălăureşti, vor fi create în satele Mileşti, Cristeşti şi respectiv Zberoaia. În raionul Orhei, postul teritorial de salvatori şi pompieri prevăzut a fi creat în comuna Puţintei, va fi creat în comuna Getlova, iar în raionul Rezina, se preconizează crearea unui post teritorial de salvatori şi pompieri în oraşul Cuizăuca.
 
Cheltuielile suplimentare pentru asigurarea implementării prevederilor respective se estimează la 543,8 mii lei, acestea fiind alocate de către autorităţile publice locale în cadrul cărora se preconizează crearea posturilor suplimentare de salvatori şi pompieri.
 
Programul de consolidare a serviciului de salvatori şi pompieri în localităţile rurale ale Republicii Moldova stabileşte în calitate de obiectiv principal instituirea, până în anul 2020, a 114 posturi teritoriale de salvatori şi pompieri în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale, care vor crea zona de competenţă de până la 10-20  km, în vederea minimalizării riscului de producere, precum şi intervenţie la lichidarea incendiilor şi altor situaţii excepţionale în comune şi sate, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus