Formaţia noastră, pregătită de românul Ştefan Stoica, nu a reuşit să ţină de rezultatul de la pauză, 0-0, în faţa echipei conduse de Leonid Sluţki şi a cedat cu 2-1 pe final.

Serghei Ignaşevici, minutul 58 si Artiom Dziuba în minutul 78, au marcat golurile oaspeţilor. Pentru Moldova a marcat Eugen Cebotaru în minutul 84.

Tribunele stadionului Zimbru au fost arhipline. De remarcat că mulţi spectatori moldoveni au susţinut echipa naţională a Rusiei. Mai mult decât atât, aceştia aveau la gât fularele tricolore primite cadou din partea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, la intrarea pe stadion.

În mai multe sectoare ale arenei, în timpul partidei, lumea tresărea la fiecare ocazie a ruşilor, iar la cele două goluri, grupuri de persoane erau în extaz de bucurie.

Galeriile naţionalei Moldovei, dislocate faţă în faţă, în cele două peluze, una formată din suporteri ai Daciei Chişinău, alta, mai numeroasă, reunind fanii Zimbrului Chişinău, ai altor formaţii din Moldova, dar şi a mai multor echipe din România, au susţinut selecţionata antrenată de Ştefan Stoica încă cu o oră înainte de meci.


Spectatorii moldoveni, care peste noapte s-au dat în tabăra ruşilor, cu fulare ale Moldovei la gât, nu s-au oprit doar la a tresări în gemete la golurile ruşilor, dar în varii ocazii insultau jucătorii moldoveni şi fanii naţionalei.

După meci, jucătorii echipei Moldovei au mers în faţa galeriei şi le-a mulţumit fanilor pentru susţinerea loială pe întreaga durată a jocului, în timp ce spectatorii au întors spatele şi au plecat acasă, unii înainte de a se termina meciul.

În meciul tur, jucat cu un an în urmă, la Moscova, scorul a fost egal, 1-1. Pentru ai noştri a marcat atunci Alexandru Epureanu. Tricolorii rămân fără victorie în grupa G de calificare, având doar două puncte după nouă meciuri, şi vor juca ultimul meci, luni, în Suedia.

Ştefan Stoica, care astăzi a debutat pe banca naţionalei noastre, a avut de trecut un examen dificil, după ce nu a putut conta pe liderii Artur Ioniţă, Alexandru Epureanu şi Alexandru Dedov, toţi trei accidentaţi, dar şi pe Alexandru Gaţcan şi Victor Golovatenco, suspendaţi pentru cumurile de cartonaşe galbene. 

În celelalte meciuri ale grupei, Suedia s-a impus în deplasare cu 2-0 în faţa formaţiei din Lichtenstein, iar Muntenegru a pierdut pe teren propriu cu lidera grupei, Austria, scor 2-3.

Selecţionata noastră va încheia anul cu un amical la Baku în faţa Azerbaidjanului.