icon

Republica Moldova îşi consolidează parteneriatul cu Statul Carolina de Nord

09-10-2015 14:31
627

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a semnat astăzi Memorandumul de Principii şi Proceduri între Republica Moldova şi Statul Carolina de Nord, SUA, privind consolidarea parteneriatului bilateral.

 

Evenimentul a fost precedat de o întrevedere a Şefului Executivului cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, în cadrul căreia cei doi oficiali au trecut în revistă o serie de subiecte, vizând relaţiile bilaterale şi perspectivele de extindere a acestora.

 

Prim-ministrul a menţionat evoluţia parteneriatului de cooperare bilaterală, pledând pentru intensificarea şi consolidarea relaţiilor în continuare, în mod special în cadrul Dialogului Strategic cu SUA. Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine partenerilor americani pentru asistenţa acordată ţării noastre de-a lungul timpului în diverse domenii.

 

Şeful Guvernului de la Chişinău a apreciat înalt contribuţia şi dedicaţia personală a Secretarului de Stat, Elaine Marshall, manifestată în procesul de stabilire şi consolidare a relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Statul Carolina de Nord.

 

La rândul său, Elaine Marshall s-a pronunţat pentru amplificarea dialogului bilateral în scopul identificării unor noi sfere de cooperare, confirmând disponibilitatea Statul Carolina de Nord de a acorda asistenţă Republicii Moldova în realizarea obiectivelor sale.

 

Părţile au mai discutat despre perspectivele de extindere graduală a cooperării şi în alte domenii de interes, precum ar fi domeniul justiţiei, agriculturii şi cel energetic.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31