icon

Prim-ministrul a salutat crearea Grupului de lucru cu privire la relansarea sistemului anticorupție

09-10-2015 13:12
658

Premierul Valeriu Streleț a participat astăzi la prima ședință a Grupului de lucru cu privire la reformarea și relansarea sistemului anticorupție, alături de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, membri ai Legislativului și Cabinetului de miniștri, conducerea instituțiilor specializate în lupta cu corupția, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova și ale organizațiilor internaționale.

 

Prim-ministrul a salutat crearea acestei largi platforme care pune faţă în faţă decidenţii politici, procuraturii, reprezentanţii sistemului judecătoresc, structurilor anticorupţie şi societăţii civile pentru a soluţiona într-un cadru larg, transparent şi de o manieră profesionistă problema critică a ţării noastre: combaterea corupţiei.

 

Şeful Guvernului a reamintit, prin semnarea Acordului de Asociere cu UE, că Republica Moldova s-a angajat să realizeze în regim prioritar măsuri ce țin de prevenirea și combaterea corupției, precum și acțiuni privind asigurarea eficacității în lupta împotriva corupției și punerea în aplicare a instrumentelor juridice internaționale relevante. „Consolidarea sistemului instituțional anticorupție prin excluderea conflictelor de competențe, îmbunătățirea conlucrării și sincronizarea eficientă a reformelor în cadrul Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Anticorupție, Comisiei Naționale de Integritate, precum și crearea instanței specializate în examinarea cauzelor de corupție, reprezintă în realitate primul obiectiv inclus atât în Programul de activitate, cât și în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2015-2016. Asigurarea independenței funcționale a CNA, la fel reprezintă un obiectiv necesar și prioritar de realizat în lupta cu flagelul corupției”, a declarat Prim-ministrul.

 

Valeriu Streleţ a menţionat că Guvernul va contribui la activitatea Grupului de lucru prin oferirea pachetelor de legi privind integritatea, celor pentru reformarea Procuraturii, crearea instanțelor judecătorești anticorupție, elaborarea proiectului Strategiei anti-corupție 2016-2018. „Sunt obiective realizabile și tangibile și dacă ne vom concentra, vom lucra implicat și sincer în atingerea acestor obiective atunci vom reuși”, a opinat Valeriu Streleţ. 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30