Avertizare meteo: vremea să răcește brusc în următoarele zile

O răcire bruscă a temperaturii aerului şi îngheţuri la suprafaţa solului de până la –5 grade Celsius se prevede pe parcursul intervalului 08 -10 octombrie, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

În acest context, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează populaţia în vederea respectării regulilor antiincendiare, în special la utilizarea aparatelor electrice de încălzit şi sobelor.

Pompierii recomandă oamenilor să verifice sursele de încălzire înainte de începerea sezonului rece, iar sobele să fie exploatate corespunzător. Cetăţenii sunt îndemnaţi să asigure verificarea, curăţarea şi repararea, după caz, a sobelor și coşurilor de fum.

Mai mult, specialiştii atenţionează asupra pericolului de izbucnire a incendiilor şi în cazul utilizării aparatelor de încălzit improvizate sau defecte. Conform datelor statistice ale Serviciului Situaţii Excepţionale, în perioada rece a anului trecut, din cauza utilizării necorespunzătoare a sobelor şi aparatelor termice, s-au produs 125 incendii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.