Nume
Parola
Vizualizări: 3833
MTIC a lansat Concursul tinerelor talente în IT „Generaţia Z”
Chisinau, 25 Martie 2015 — Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a lansat astăzi, 25 martie 2015, Concursul tinerelor talente în IT şi comunicaţii „Generaţia Z”. Evenimentul este organizat, în premieră, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, sub patronajul ministrului Pavel Filip.
În concurs se poate înscrie orice elev, student sau tânăr specialist cu idei și proiecte inedite în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor ce pot schimba viața familiei, școlii sau localității. ”Este un concurs de idei pentru dezvoltarea TIC și promovarea tinerilor pasionați de tehnologiile moderne şi comunicații. Prin această platformă, ne dorim ca tinerii cu idei inteligente să fie cunoscuți de universităţi şi companiile de profil, dar şi de semenii lor, pentru a face schimb de experienţă, a stabili prietenii având interese şi preocupări comune în IT”, a menționat ministrul Pavel Filip.

În prezent, pe acest segment de piață se resimte un deficit acut de specialiști, chiar dacă salariul mediu în domeniu este cel mai înalt pe economie. Prin această acțiune MTIC își propune să încurajeze tinerii să aleagă cariera IT.”Ministerul are politici strategice de dezvoltare a sectorului, dar suntem conștienți că le putem aplica doar dacă reușim să pregătim specialiști buni și să-i ținem acasă”, a punctat Pavel Filip.

După lansarea concursului urmează o perioadă de promovare în școli, licee, colegii, universități, astfel încât indiferent de localitate, toți să aibă șanse egale de participare. Concursul va avea 3 etape – preselecția, etapa regională și etapa națională – iar participanții se pot înscrie la una sau mai multe categorii din cele 5 stabilite: Elaborare/Creaţie soft, Desen tematic, Prezentări multimedia, Web design, Electronică aplicată şi comunicaţii.

Proiectele vor fi înscrise online la adresa concurs@generatiaz.md. Toată informația referitoare la concurs poate fi accesată pe site-ul generatiaz.md. Data limită de înscriere este 25 aprilie 2015.

Concursul se va încheia pe 17 mai, când este marcată Ziua Societății Informaționale și a Comunicațiilor. Câștigătorii vor obține premii atractive – burse lunare de studii la specialitățile TIC, tablete și smartphone-uri.

”Generația Z” este numele dat de către sociologi copiilor născuți după jumătatea anilor 90, adică cei care au crescut odată cu Internetul.