Doi ucraineni, reţinuţi în preajma depozitului de armament de la Cobasna

Grănicerii transnistreni au reţinut luni, 5 septembrie, doi ucraineni, care ar fi trecut ilegal hotarul între Ucraina şi regiunea transnistreană.

Potrivit site-ului oficial a KGB-ului transnistrean, cei doi aveau drept scop de a ajunge în satul Cobasna, unde se află depozitele de armament ale armatei a 14- a Federaţiei Ruse.

Sursa citată menţionează că, în urma perchiziţiei, asupra celor reţinuţi au fost găsiţi 1 000 de dolari şi un binoclu. Aceştia nu au avut documente şi nici nu au putut să explice scopul de trecerea ilegală a graniţei.

KGB-ul transnistrean a declarat că va lua măsuri pentru a identifica reţinuţii, însă deocamdată nu sunt oferite noi informaţii.

Moldova.ORG reaminteşte că în depozitele de armament de la Cobasna se păstrează în jur de 20 mii toane de armament al armatei 14.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare