Avocaţii FRF, Adrian Stângaciu şi Paul Ciucur, au reuşit să obţină o suspendare a hotărârii UEFA până la epuizarea tuturor căilor de atac ale Federaţiei Române. Aşadar, cel mai probabil nu vom scăpa de suspendare, dar aceasta va fi ”reportată” în următoarea campanie de calificare la un turneu final.

Comisia de Disciplină, Etică şi Control a UEFA pedepsise, pe 17 septembrie, naţionala României cu un meci fără spectatori (cel cu Finlanda) şi o amendă de 60.000 de euro, în urma mesajelor rasiste şi xenofobe afişate de spectatorii români la meciul cu Grecia.

Oficialii Federaţiei Române trebuie să găsească acum o soluţie pentru a tipări şi a vinde bilete pentru meciul de joi, 8 octombrie, de la ora 21:45. Şefilor FRF le mai rămân doar trei zile la dispoziţie pentru a se asigura că meciul cu Finlanda se va putea disputa cu Arena Naţională plină.

Conducerea FRF s-a reunit în această seară într-o şedinţă de urgenţă, în care va fi dezbătut modul în care vor putea fi scoase în timp util la vânzare biletele pentru meciul România-Finlanda, de joi, 8 octombrie, de la ora 21:45. Printre variantele luate în calcul este şi posibilitatea de a se oferi bilete online, care să fie tipărite acasă de suporteri şi cu care aceştia să se prezinte la Arena Naţională, joi.

Decizia la care vor ajunge oficialii FRF va fi anunţată marţi, 6 octombrie. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, va susţine o conferinţă de presă de la ora 10:30, la Casa Fotbalului, în care va anunţa detalii despre organizarea şi procesul de achiziţionare a biletelor la meciul cu Finlanda, de joi, preliminariile pentru Euro 2016.

Începând cu ora 11:00, marţi dimineaţă, 6 octombrie, biletele electronice pentru meciul România-Finlanda de joi, 8 octombrie, de la ora 21:45, vor putea fi găsite în format electronic pe site-ul FRF, la adresa bilete.frf.ro. Tichetele vor putea fi tipărite de suporteri acasă înainte de a se prezenta cu ele la Arena Naţională la partida cu Finlanda, ultima de pe teren propriu din această campanie de calificare la Euro 2016.