Campioana en - titre, reprezentativa Universităţii Pedagogice, a găzduit lotul de la Fortuna Chişinău şi s-a impus fără dificultăţi cu scorul de 39-19, la pauză 20-7. Cu 13 reuşite, Iaroslav Vîţehovschi a fost golgheterul tiraspolenilor, în timp Dumitru Demco, cu 6 goluri, s-a remarcat la echipa din capitală.

Cea de a doua  echipă din stânga Nistrului, formaţia Şcolii Sportive nr 1, a debutat în actuala ediţie de campionat acasă, în compania handbaliştilor de la Olimpus-85-USEFS Chişinău. Tiraspolenii au început destul de promiţător întâlnirea cu unul dintre lideri, conducând la pauză cu 18-16. După reluarea jocului, chişinăuienii au mărit turaţiile şi au învins cu scorul de 39-29.

În alt meci, Colos Cioburciu Slobozia a întâlnit acasă pe Academia Bălţi. La capătul unui duel echilibrat, gazdele au smuls victoria cu scorul de 28-26, după ce în prima repriză au cedat bălţenilor cu 12-17.

După disputarea celui de al 4-lea meci dintre Sportul Studenţesc şi echipa Şcolii Sportive Specializate  de Handbal nr 2, va deveni cunoscută configuraţia clasamentului.
 
Actuala ediţie de campionat în Divizia Naţională se desfăşoară după o nouă formulă. Cele 8 formaţii vor juca după sistemul tur-retur, după care primele 4 clasate vor evolua, după acelaşi sistem, pentru configuraţia părţii superioare a clasamentului. 

Restul participantelor vor juca pentru stabilirea deţinătoarelor locurilor 5-8. În prima fază a campionatului, fiecare echipă va avea de disputat câte 14 meciuri, iar în a doua parte, câte 8.