Reuters, despre protestul de duminică din PMAN: Zeci de mii de oameni au ieșit din nou în stradă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zeci de mii de oameni din Republica Moldova au ieșit în centrul capitalei să ceară socoteală guvernanților, care au sărăcit țara. Demonstranții s-au adunat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului pentru a cere demisia celor care se fac responsabili pentru deturnare de fonduri pe scară largă prin furtul unui miliard de dolari, care a dus la scăderea nivelului de trai, scrie Reuters despre manifestația de ieri din PMAN.

Furia oamenilor pentru frauda bancară, care a dus la slăbirea monedei naționale și la creșterea prețurilor l-a determinat pe guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei să demisioneze, cu toate acestea liderii de la guvernare au respins până în prezent apelul oamenilor de a demisiona, scrie sursa citată.

Demonstranții s-au adunat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului pentru a cere demisia președintelui, Nicolae Timofti, alegeri anticipate și pedepsirea celor care au deturnat cursul european al țării. Aceștia au scandat „Victorie”, „Alegeri anticipate” „Jos mafia” și „Hoții la pușcărie”, scrie Reuters.

Jurnaliștii amintesc de actele de corupție, care au „afectat imaginea țării și a clasei politice de la Chișinău”.

Zeci de mii de protestatari s-au adunat duminică în Piața Marii Adunări Naționale, la chemarea Platformei Civice Demnitate și Adevăr, care a solicitat Guvernului și Parlamentului să se reunească într-o ședință comună, pentru a îndeplini revendicările protestatarilor. Și de acesta dată puterea a ignorat solicitările cetățenilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...