01:17:19 29.03.2024
Stiri

În Moscova se construiește un depozit și un magazin EXCLUSIV pentru produse din Găgăuzia. Vezi cine investește 23 de milioane de dolari

Economie 04.10.2015 17:34 Vizualizări2209 Autor: Stela Mihailovici
În Moscova se construiește un depozit și un magazin EXCLUSIV pentru produse din Găgăuzia. Vezi cine investește 23 de milioane de dolari


În regiunea Moscova se construiește un depozit și un complex frigorific în care vor fi păstrate toate produsele importate pe piața rusă din Găgăuzia. Proiectul este finanțat de consilierul bașcanului pentru relații economice externe, Iuri Iacubov, iar costul lucrărilor se ridică la 23 de milioane de dolari.

Bașcanul de la Comrat, Irina Vlah, a vizitat zilele trecute șantierul de construcție din Moscova. Lucrările de montare a echipamentul frigorific din noul complex vor fi finalizate în februarie 2016. Tot atunci, pe teritoriul complexului va fi deschisă o sală expozițională.

„Investițiile se fac din economiile lui Iacubov, dar și din credite accesate de acesta. După finalizarea lucrărilor, complexul va fi transmis unei companii care are capital moldo-rus”, se spune într-un comunicat de presă emis de Executivul de la Comrat.

De asemenea, pe teritoriul complexului va fi deschis un magazin exclusiv cu produse găgăuze care se va numi „Oguzmarket”. Acesta va avea o suprafață de 6 500 de metri pătrați.

Potrivit Irinei Vlah, consilierul său Iuri Iacubov finanțează și construcția unei reprezentanțe a Găgăuziei în Federația Rusă, care se va afla în nemijlocita apropiere a complexului cu produse găgăuze.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md