icon

Valeriu Streleț a felicitat pedagogii cu ocazia sărbătorii profesionale

03-10-2015 16:24
1,149

Prim-ministrul Valeriu Streleț a participat la festivitatea organizată cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ, care a avut loc astăzi, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.

 

În discursul său, Șeful Executivului a menționat că, în această zi, elevii, părinții, toți oamenii aduc comunității pedagogice sincere mulțumiri pentru munca, dăruirea și efortul depus în educarea viitorului țării noastre. „Fiecare din noi, oriunde ne-am afla, oricare poziție sau funcție am ocupa, indiferent de succesele și realizările pe care le-am obținut, toate acestea le datorăm în cea mai mare parte profesorilor noștri”, a declarat Valeriu Streleț.

 

Prim-ministrul a subliniat rolul pe care îl au pedgogii în protejarea valorilor naționale, a limbii române și istoriei neamului. „Dumneavoastră, dascălii noștri, ați fost și sunteți cei care cultivați copiilor, iar prin ei și nouă, părinților, virtuțile de a fi cetățeni responsabili, de participare activă în tot ce înseamnă politici publice atât în domeniul educație dar și în alte domenii de interes public”, a spus Premierul.

 

Totodată, Valeriu Streleţ a recunoscut existența unor restanțe la capitolul condiții materiale ale pedagogilor și a promis că Guvernul depune toate eforturile pentru a elabora și implimemnta un sistem de remunerare și motivare bazat pe performanță în domeniul edicației. În acest sens, Premierul s-a referit la  noul Cod al Educației, Strategia Educație 2020, dezvoltarea resurselor umane, susținerea din partea partenerilor de dezvoltare. Prim-ministrul a mai menționat că, pentru a promova reformele necesare în educație este nevoie de stabilitate politică și socială, fără de care nici o reformă nu poate fi implementată, nici o societate nu poate prospera.

 

Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ, Prim-ministrul a decernat Diplomele Guvernului celor mai buni pedagogi din Republica Moldova.

 

Ziua profesională a lucrătorilor din învăţământ se sărbătorește pe 5 octombrie și reprezintă un simbol al conştientizării, înţelegerii şi aprecierii contribuţiei vitale pe care profesorii o aduc educaţiei şi dezvoltării societăţii. UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Profesorilor (World Teachers’ Day) pe 5 octombrie 1994.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30