Un copil şi o femeie au murit înecaţi, în apropiere de insula grecească Lesbos

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie şi un copil au murit în largul insulei greceşti Lesbos, în naufragiul unei ambarcaţiuni. Ceilalţi 47 de pasageri au supravieţuit, a transmis miercuri poliţia portuară elenă, citată de agenţia de presă AFP în pagina electronică, informează Mediafax.

Potrivit declaraţiilor supravieţuitorilor, 49 de persoane se aflau la bordul ambarcaţiunii pneumatice din largul coastelor insulei Lesbos, situată în nord-estul Mării Egee, a transmis biroul de presă al poliţiei.

Autorităţile nu au putut deocamdată să afle vârsta copilului şi nu au fost în măsură să precizeze dacă femeia care a murit era mama sa.

„Am văzut apă în barcă şi ne-am ridicat toţi dintr-o dată, partea de jos a ambarcaţiunii s-a rupt şi am căzut în apă”, a declarat pentru AFP Nilofa Ghonami, o tânără născută în Iran, de origine afgană. Ea studia inginerie electronică şi a părăsit Iranul alături de mama sa în speranţa de a-şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă”. „În Iran supravieţuim, însă nu trăim cu adevărat”, a spus aceasta.

Potrivit poliţiei portuare, în regiune au loc „rafale de vânt cu o putere între 40 şi 60 de kilometri pe oră”, iar autorităţile insulei se tem de noi naufragii.

Insula Lesbos reprezintă una dintre porţile de intrare în Grecia pentru imigranţii care vin de pe coastele Turciei, situate la distanţă de aproximativ opt mile marine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...