TOP 7 cele mai scumpe șampanii din lume (FOTO)

17 Apr. 2021, 13:33
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:33 // Au Bani //  MD Bani

Șampania este o băutură alcoolică savurată de obicei în timpul unor ceremonii oficiale, cei care o adoră însă o pot consuma și mai des. Pe vremuri, șampania putea fi băută doar de membrii familiilor regale, astăzi însă este un produs accesibil pentru oricine își permite acest lucru financiar vorbind.

Deși în Moldova majoritatea tipurilor de șampanie sunt comercializate la prețuri avantajoase, există unele care se numără printre cele mai scumpe băuturi din lume.

Vedeți în continuare care sunt 7 cele mai scumpe tipuri de șampanie din lume.

7. The Krug Clos d’Ambonnay – o șampanie roșie deosebită care costă 3.500 de dolari sticla.

CdA-01-Large

6. Perrier – Jouet Champagne – Se vinde doar în set, care conține 12 sticle, toate la un preț de 6485 dolari

perrier_jouet_bottles

5. The Champagne Cristal Brut 1990 – plăcerea de a savura o sticlă din această șampanie te va costa 17.625 de dolari. Este cunoscută în lume sub numele scurt Methuselah. Este produsă în ediție limitată.

Louis-Roederer-1990-Cristal-Brut

4. Krug 1928 – costă 21.000 de dolari. Este produsă din cei mai buni struguri albi aduși din diverse colțuri ale lumii. Are un gust plăcut, ușor.

krug-rose-w-sniegu-754451

3. Dom Perignon White Gold Jeroboam – costă 40.000 de dolari sticla.

dom-perignon-1-1-1

2. Pernod Ricard Perrier Jouet – și această șampanie este vândută în set, care cuprinde 12 sticle. Costă 50.000 de dolari.

perrier_jouet_b-e-2006

1. Shipwrecked 1907 Heidseick – este cea mai scumpă șampanie și costă 275.000 de dolari sticla. Potrivit legendei, o sticlă cu această șampanie ar fi fost pierdută din întâmplare, după ce a căzut dintr-o navă și ar fi stat pe malul oceanului până în anul 1997.

hco-gout-americain

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mart. 2024, 13:02 // Actual //  bani.md

Salariile mici, fluctuația mare de cadre și sistemul birocratic sunt doar câțiva din factorii care provoacă criza de cadre din administrația publică, au afirmat invitații emisiunii „Consens Național” difuzată luni, 25 martie curent, la RLIVE TV.

Veaceslav Ioniță, expert în domeniul administrației și finanțelor publice, și Stella Jemna, fostă șefă de Cabinet al prim-ministrei Natalia Gavrilița, reprezentantă de țară a Fondului regional de investiții WNISEF, sunt de părere că statul trebuie să își revadă politicile pentru a înțelege de câți funcționari are nevoie și care este nivelul lor de pregătire.

„Noi dispărem, ei se înmulțesc. Astăzi sunt mai puțini funcționari decât acum 20 de ani, dar raportați la numărul de populație care a mai rămas în țară ei sunt mai mulți pe cap de locuitor. Statul și-a redus din competențele sale și a digitalizat multe servicii și acum ar fi bine să fie regândit și sistemul de administrare la nivel central și local”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Stella Jemna a afirmat că autoritățile trebuie să-și revadă structurile administrative și să investească mai mult în pregătirea noilor funcționari. Potrivit ei, tinerii nu sunt gata să acceadă în funcții manageriale, iar cei cu experiență nu sunt deschiși pentru cooperare.

„Ceea ce se întâmplă cu forța de muncă din administrație astăzi este radiograma la ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Faptul că noi nu am investit în acești oameni, că mulți dintre cei care lucrează în ministere nu sunt calificați este rezultatul politicilor unui stat. Este foarte important să avem centre de calificare moderne deoarece ceea ce se învață acum nu mai este relevant”, a afirmat fost șefă de cabinet al prim-ministrei Natalia Gavriliţa.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Inițiative Strategice, fiecare al cincilea post din Guvern este vacant. Cele mai afectate sunt ministerele Culturii și Mediului care duc lipsă de aproximativ 30 la sută din numărul de angajați. Fiecare al patrulea post este vacant și în cadrul ministerelor Sănătății, Finanțelor și Afacerilor Externe. Cel mai bine asigurat cu cadre este Ministerul Educației și Cercetării care are vacante 11 la sută din posturi.

Studiul IPIS a fost realizat în cadrul inițiativei „Administrarea social responsabilă a finanțării externe”, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Fundației Soros Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău