Ultima oră

The Times: Assad foloseşte bombele ruşilor împotriva opoziţiei, nu contra ISIS

„În ultimele săptămâni, activiști din zonele rebele din intreaga tara au raportat un val de atacuri aeriene, cu participarea noilor sisteme de aeronave și arme. Majoritatea atacurilor au fost împotriva grupurilor rebele ale opozitiei (sprijinita de SUA – n.r.), şi nu împotriva ISIS” – arata articolul.

La Alep, comandanții rebelilor afirma ca regimul Assad a început să efectueze lovituri aeriene pe timp de noapte, cu utilizarea de rachete de mare precizie. Acest lucru le permite trupelor lui Assad să atace pozițiile rebelilor, fără riscul de a primi lovituri de raspuns.

Oficialii sirieni au anuntat săptămâna trecută că au primit mai multe sisteme de arme noi din Rusia, inclusiv muniții mai avansate și cel puțin cinci avioane.

Anterior, presa a scris că Rusia a desfășurat forțe militare în Siria, în zonele în care grupurile de insurgenți ale opozitiei luptă împotriva militanților ISIS și că, astfel, îi ajută indirect pe militanții ISIS.

La randul sau, comandantul Forțelor Aliate din Europa, generalul Philip Breedlove a declarat că Rusia a trimis în Siria multe arme sofisticate, folosite in lupta antiaeriana, care nu pot fi folosite in lupta cu ISIS, care, spre exemplu, nu utilizeaza aviatie de lupta.
 
Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *