Este vorba despre Anatolie Cărbune din Floreşti, unul dintre manifestanţii din centrul capitalei, care de aproximativ trei săptămâni doarme în cortul pe care şi l-a instalat acolo. Pensionarul, în vârstă de 64 de ani, spune că are suficient material pentru o carte, pe care intenţionează să o numească „Oraşul Demnităţii". 

„Azi stau în cort cu demnitate, pentru-adevăr, pentru dreptate
Pentru că nu vreau ca tâlharii, să-mi fure mâine şi iţarii
Azi stau în cort şi-mi chem confraţii, să vină, că de nu rataţii
Ne vor fura nu doar haznaua, ci ne vor pune-n gât şi şaua."

Anatolie Cărbune spune că a scris aceste versuri pe 7 septembrie, zi în care s-a alăturat protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale.
În tot acest timp, nu a încetat să scrie şi chiar a ţinut pasul cu evenimentele. Cea mai recentă poezie tratează subiectul corturilor instalate în faţa Parlamentului de către Partidul Socialiştilor şi formaţiunea „Partidul Nostru".

Acum autorul speră că poeziile şi proza sa vor vedea lumina tiparului. Visează la o carte care să redea cu exactitate viaţa manifestanţilor din Oraşul Demnităţii şi care să includă şi fotografii surprinse pe durata protestului.

Fost profesor de fizică şi matematică, Anatolie Cărbune şi-a dedicat viaţa elevilor. Până să se pensioneze, aproximativ doi ani, a deţinut funcţia de vicepreşedinte al raionului Floreşti. Bărbatul spune că a venit la protest pentru că vrea ca nepoţii lui să trăiască mai bine, fără a fi măcinaţi de sărăcie.