12:46:35 29.03.2024
Stiri

Vlah și Greceanîi, anunț din Rusia: „Vom semna acord cu Tatarstan”

Politică 26.09.2015 18:01 Vizualizări1524 Autor: Ziarul National


Vlah și Greceanîi, anunț din Rusia: „Vom semna acord cu Tatarstan” gagauzinfo.md

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah și deputata socialistă Zinaida Greceanîi participă, în perioada 23 – 26 septembrie curent, la primul forum al femeilor din Eurasia, care se desfășoară la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Acolo, Vlah și Greceanîi s-au întâlnit și cu Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației Ruse, pe care au informat-o despre situația din Găgăuzia.

„Avem o stabilitate politică și economică, am construit relații bune între executiv și autoritățile legislative din autonomie, dar avem o colaborare bună și cu autoritățile centrale ale țării”, a ținut să precizeze Irina Vlah.

Potrivit ei, datorită faptului că la 23 de companii exportatoare din regiune li s-a permis să exporte produse agricole în Rusia, au crescut plățile fiscale în autonomie și Găgăuzia speră acum să exporte și mai mult pe piața rusă, după ce și fabricile de vin au primit acceptul autorităților de la Moscova.

„Sperăm că veți continua să sprijiniți vinificatorii noștri și vrem să se ia în considerare eliminarea taxelor la import pentru producția noastră de vin, care din această cauză nu este competitivă pe piața rusă. Vrem să deschidem și linii de ambalare. Așteptăm cu nerăbdare deschiderea unor societăți mixte cu parteneri din Rusia”, a mai spus Vlah.

Matvienko i-a informat pe oaspeții din R. Moldova că senatorii și guvernatorii regiunilor din Rusia vor fi instruiți să examineze cu atenție oferta autorităților din autonomie.

Iar socialista Zinaida Greceanîi a subliniat faptul că și alte zone din R. Moldova ar fi interesate de o cooperare cu regiuni din Federația Rusă.

„În viitorul apropiat, două regiuni din Republica Moldova vor semna acorduri de cooperare economică, tehnico-științifică și culturală cu regiunea Kaluga și cu Tatarstan”, s-a lăudat Zinaida Greceanîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md