icon

Valeriu Streleţ a participat la ceremonia de transmitere a utilajului agricol, adus în ţară prin intermediul Programului Compact

25-09-2015 14:18
698

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a fost prezent astăzi la evenimentul de transmitere a echipamentului agricol, oferit fermierilor care activează în aria celor 10 sisteme de irigare, renovate în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA. La eveniment a participat şi vicepreședinta Corporației Provocările Mileniului (SUA), Nancy Lee, dar şi Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

 

În cadrul evenimentului, oficialii au transmis președinților Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare cheile de la tractoare, mașinile utilitare de teren și echipamentul de irigare cu titlu gratuit, în valoare totală de circa 800 de mii dolari. Datorită acestei donaţii, circa şase mii de producători agricoli vor beneficia de echipament necesar pentru a folosi eficient sistemele de irigare, pentru care Guvernul SUA a investit prin intermediul Programului până la 80 de milioane de dolari.

 

Prim-ministrul a mulţumit Guvernului SUA pentru încrederea pe care a avut-o acordând Republicii Moldova asistență prin intermediul Programului Compact, dar şi Fondului Provocările Mileniului Moldova pentru realizarea eficientă și în termen restrâns a tuturor activităților acestui program complex. „Programul Compact a fost cel mai mare program de asistență acordat vreo dată Republicii Moldova. Un program care a oferit  ţării noastre nu doar investiții consistente în valoare de circa 262 milioane de dolari, ci și abordări inovative și transparente care au condus la atingerea unor rezultate  impresionante”, a precizat Valeriu Streleţ.

 

Premierul a subliniat că domeniile susținute de Compact reprezintă priorități şi pentru Guvernul Republicii Moldova. „Programul este un model de planificare și valorificare eficientă a asistenței acordate pentru investiții în infrastructură din Republica Moldova”, a opinat Valeriu Streleţ.

 

Evenimentul a fost precedat de o întrevedere a Premierului Streleţ cu vicepreședinta Corporației Provocările Mileniului (SUA), însoţită de Ambasadorul SUA în Republica Moldova, care a avut loc astăzi dimineaţa, la Guvern. Oficialii americani au menţionat că Republica Moldova a realizat cu succes proiectele Programului Compact şi au subliniat importanţa menţinerii şi utilizării eficiente a sistemelor renovate şi a drumurilor reconstruite în cadrul acestuia.  În context, Prim-ministrul Valeriu Streleţ a dat asigurări că Guvernul se va implica plenar în acest proces şi a exprimat interesul Republicii Moldova pentru lansarea unui nou Program Compact în vederea continuării eforturilor de reformare şi modernizare a ţării. 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30