„Cea mai frecventă întrebare: dar Sturza nu se teme?! Are afaceri, familie, copii... Da, se teme! Se teme că cineva a făcut o întreagă ţară să se teamă! Dar de ce ar fi cazul, stimaţi prieteni? Nu suntem noi cetăţeni liberi într-o ţară liberă, fie ea şi capturată (temporar, sper)?! Nu avem noi dreptul să-i întrebăm pe cei aleşi, tot de către noi, pe cei care şi-au adjudecat dreptul de fi persoane publice, ce se întâmplă cu ţara, cu instituţiile publice, cum ar fi BNM, spre exemplu? Să îşi facă datoria fără a pretinde că sunt cei care ne rabdă! Că, de fapt, noi îi răbdăm de atâţia ani... Da, să ştiţi că sunt fricos doar atunci când vine vorba de familia mea. Instinctul de tată, de fiu, soţ încearcă să o protejeze la maximum. În rest, aştept şuturi, stau în poartă! Şi să vă gândiţi la faptul că în Moldova sunt foarte mulţi portari , dar şi contraatacanţi foarte buni! Hai, Moldova, că se poate! P.S. Vă mulţumesc pentru mesaje şi comentarii. Şi nu numai pe FB. Sunt foarte multe. Mă fac să cred că moldovenii au demnitate – arma lor de ultimă instanţă”, este mesajul publicat de Ion Sturza, în urmă cu puţin timp. 

Precizăm că acum două zile, în cadrul unei emisiuni TV, fostul prim-ministru i-a adresat un îndemn prim-vicepreşedintelui PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, să plece din ţară. „Dragă Vlad, ştiu că te flatează mult titlul de conducător neformal al Republicii Moldova. Asta este o viziune a ta despre ceea ce se întâmplă în RM. Aţi privatizat ştampila şi semnătura ţării şi le folosiţi în interesele voastre private, dar vă rog să vă retrageţi. Întoarceţi ţara ţării. Trebuie de plecat din ţară, de aruncat telefonul în lacul Geneva şi de plecat”, s-a adresat Sturza lui Plahotniuc.

Totodată, fostul premier l-a îndemnat şi pe liderul PLDM, Vlad Filat, să se retragă din politică. Despre demisia guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, Ion Sturza a spus: „Totul a fost gândit. L-am preţuit mult şi a fost o speranţă pentru mine când a venit, dar apoi a fost atât de obraznic. El consideră că are un înger păzitor şi nu va păţi nimic. Acesta este Vlad Plahotniuc.”