Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

O delegaţie a ANRCETI participă la reuniunea Grupului reglementatorilor în domeniul comunicaţiilor electronice din ţările membre ale Parteneriatului Estic

O delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) în frunte cu directorul acesteia, Grigore Varaniţa, participă, în perioada 17 – 18 octombrie, la şedinţa plenară a Grupului reglementatorilor în domeniul comunicaţiilor electronice din cele şase ţări membre ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, R. Moldova, Ukraina), care se desfăşoară la Erevan, capitala Armeniei.

Constituită în septembrie 2012 la Chişinău, noua organizaţie se întruneşte în a doua sa şedinţă plenară. Prima şedinţă plenară s-a desfăşurat în martie curent la Kiev, unde conducătorul ANRCETI a fost ales în funcţia de preşedinte al Grupului reglementatorilor din ţările Parteneriatului Estic (PaE). Potrivit agendei reuniunii de la Erevan, directorul ANRCETI va prezenta rezultatele activităţii noii organizaţii în anul 2013 şi proiectul planului de acţiuni al acestea pentru anul viitor.

Participanţii la reuniune vor examina, de asemenea, situaţia actuală a reglementărilor din ţările membre ale PaE, executarea programului anual de seminare, rezultatele analizei comparative a gradului de dezvoltare a telecomunicaţiilor şi a evoluţiei cadrului de reglementare a acestui sector din ţările PaE, precum şi proiectul paginii web oficiale a Grupului reglementatorilor PaE care va fi lansată în viitorul apropiat. Delegaţii urmează să aprobe planul de acţiuni şi programul seminarelor pentru anul viitor şi să aleagă, conform statutului organizaţiei, preşedintele şi vicepreşedintele Grupului reglementatorilor PaE pentru anul 2014.

Crearea Grupului nominalizat este unul din obiectivele foii de parcurs a PaE, care urmăreşte apropierea statelor membre ale PaE de Uniunea Europeană (UE). Obiectivul principal al Grupului este aprofundarea relaţiilor de cooperare între autorităţile de reglementare din ţările PaE şi UE, coordonarea principiilor de reglementare a pieţei de comunicaţii electronice pentru sporirea eficienţei şi predictibilităţii acestei activităţi.

Organizaţia are misiunea de a asigura schimburi regulate de informaţii şi experienţă între reglementatorii din ţările PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic naţional din statele PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare. Pentru atingerea acestor scopuri CE a acordat Grupului reglementatorilor PaE, pentru perioada 2013 – 2014, un proiect de asistenţă tehnică în valoare de 1 mil. de euro. Executantul acestui proiect este compania internaţională Pricewaterhouse Coopers Slovacia.
 

Delegații la reuniunea Grupului reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic. (Erevan, 17-18 octombrie 2013)

17 octombrie 2013

Ultima actualizare: 22/10/2013