icon

În Republica Moldova vor fi dezvoltate noi mecanisme de protecţie a drepturilor antreprenorilor, cu suportul BERD

23-03-2015 16:54
1,375

Subiectul a fost discutat la întrevederea Prim-ministrului Chiril Gaburici cu reprezentanţii unei delegaţii a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), condusă de Francis Malige, Director Europa de Est şi Caucaz.

 

În cadrul dialogului, Premierul a punctat obiectivele Guvernului de la Chişinău, menţionând că Executivul se axează pe asigurarea stabilităţii în sistemul financiar-bancar, eradicarea corupţiei, promovarea reformei justiţiei şi dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Chiril Gaburici a pledat pentru continuarea proiectelor realizate cu sprijinul BERD în ţara noastră, inclusiv consolidarea Consiliului Economic al Prim-ministrului şi accelerarea reformelor menite să îmbunătăţească climatul de afaceri în Republica Moldova.

 

Un subiect aparte al discuţiei a vizat crearea instituţiei Ombudsmanului pentru business şi dezvoltarea mecanismului de mediere a situaţiilor de conflict în domeniul afacerilor.

 

„Ne dorim impulsionarea parteneriatului cu BERD, inclusiv în domeniile prevăzute în Memorandumul de înţelegere privind cooperarea pentru îmbunătăţirea climatului investițional și inițiativa de consolidare a guvernării în Republica Moldova”, a subliniat Prim-ministrul. 

 

La rândul său, Francis Malige a exprimat disponibilitatea BERD de a sprijini cursul reformelor în Republica Moldova şi a oferi expertiza necesară în acest sens.

 

Părţile au făcut un schimb de opinii privind situaţia din sectorul financiar-bancar şi măsurile care urmează să fie întreprinse pentru a asigura stabilitatea în acest domeniu şi atragerea investiţiilor în economia ţării. Au fost abordate aspectele privind activitatea BERD în diverse domenii, stadiul de realizare a proiectelor comune aflate în derulare şi perspectivele de iniţiere a unor noi parteneriate.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30