15:14:10 23.04.2024
Stiri

FOTO Un agricultor de la Colicăuți a trezit interesul investitorilor OLANDEZI și INDIENI

Economie 23.03.2015 11:43 Vizualizări2632 Autor: Virginia Nica
FOTO Un agricultor de la Colicăuți a trezit interesul investitorilor OLANDEZI și INDIENI


Un agricultor din Briceni a reușit să trezească interesul mai multor investitori străini, recent fiind vizitat de doi investitori olandezi care s-au arătat impresionați de produsele autohtone, informându-se și despre modul în care se desfășoară lucrările în gospodăria agricolă.

Directorul „Jumelio Agro”, Anatol Jumiga, susține că recent gospodăria agricolă pe care o deține la Colicăuți, Briceni, a fost vizitată de doi investitori olandezi, Jan Kuiper și Nellie van der Pasch, care au rămas impresionați de produsele pe care le-au gustat în gospodăria sa.

Fermierul crește diferite tipuri și soiuri de fructe și legume care i-au cucerit pe olandezi.

„Le-a plăcut la noi, însă nu vă pot oferi prea multe detalii, fiindcă de vizită s-a ocupat, în mare parte, fiul meu care nu este în țară. Am discutat puțin cu ei. Sunt interesați să colaborăm și știu că au fost impresionați și de modul în care activăm și de gustul pe care ei îl consideră unic”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Anatol Jumiga.

Nu este pentru prima dată când sătenii de la Colicăuți s-au trezit cu oaspeți din țări îndepărtate. Astfel, reprezentanții „Jumelio-Agro” susțin că Srinivasan Kaliapan, un investitor din India, este interesat de producția de mere, prune, cireșe și cartofi pe care o produc și are intenția să aducă produsele de la Briceni pe mesele consumatorilor indieni.

Menționăm că majoritatea fructelor care erau exportate din R. Moldova ajungeau pe piața rusă, însă Kremlinul a decis în vara anului trecut sistarea importului acestor produse, pe motiv că nu ar fi calitative, ceea ce a provocat pierderi de milioane de dolari pentru agricultori.

Pe parcursul ultimului an, producătorii moldoveni au căutat și au identificat noi piețe de desfacere, merele noastre ajungând pentru prima dată în Bangladesh sau în țările arabe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md