Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Centrul Phoenix – o speranță…

Centrul Phoenix – o speranță pentru copiii cu nevoi speciale

Organizația de caritate Moldova AID va lansa sâmbătă, 19 septembrie, Centrul Phoenix pentru copiii cu dezabilități din orașul Rîșcani, reconstruit cu suportul partenerilor din Marea Britanie și din Republica Moldova.

Deschiderea Centrului va avea loc în prezența Excelenței sale Ambasadorul Regatului Unit Phil Batson, precum și a 32 de susținători britanici, a Clubului de Cavaleri din România și a reprezentanților de la Ministerele din R. Moldova.

„Pentru acești copii, a căror soartă poartă o nuanță gri, suferind nu numai dureri, dar și ignoranța societății, noi împreună cu partenerii MAD-Aid UK, CWUHA (Communication Workers Union Humanitarian Aid, UK), Excel Manufacturing și Primăria raionului Rîșcani, am renovat o fostă grădiniță, cu o investiție de circa 4 mln de lei”, relatează Victoria Dunford, basarabeancă stabilită în Marea Britanie și promotoarea Centrului Phoenix.

Centrul Phoenix are capacitatea de a oferi incluziune socială pentru 35 de copii cu abilități limitate și 10 copii cu dezabilități mai grave. Centrul de Intervenție Timpurie are capacitatea de a oferi suport pentru circa 400 de copii anual.

Mai multă informație despre Victoria Dunford, citiți în articolul realizat de ZdG.