Nume
Parola
Vizualizări: 3875
Săptămâna Europeană a Curățeniei: ”Managementul deșeurilor în localitatea mea”
16 Septembrie 2015 — Asociația obștească „Caroma Nord” lansează prima ediţie regională a Săptămânii Europene a Curățeniei: ”Managementul deșeurilor în localitatea mea”.

Săptămâna Europeană a Curățeniei se marchează în perioada 15-23 septembrie 2015, pentru a crește gradul de sensibilizare a populației din nordul Moldovei cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deșeurile și pentru a încuraja schimbarea atitudinii față de colectarea acestora.

În cadrul campaniei regionale sub deviza " Managementul deșeurilor în localitatea mea" se intenționează cuprinderea în acțiuni voluntare a cât mai multor cetățeni, în special a tinerilor, circa 2000 de elevi din 10 localități, care își propun promovarea valorilor europene de protecție a mediului înconjurător.
Participând direct la evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Europene a Curățeniei pentru a ameliora mediul în care locuiesc, ei pot vedea cantitatea mare de deșeuri care se află în localitate sau în imediata apropiere a localității lor.

Acestă acțiune este continuarea seriei de dezbateri publice și a trainingului „Advocacy pentru gestionarea deșeurilor în comunitatea mea” organizate în perioada martie - august 2015 cu participarea tinerilor din raioanele Fălești, Florești, Sîngerei, Glodeni și Rîșcani în cadrul cărora a fost identificată nevoia de implicare a tinerilor cu asumarea misiunii de „avocat” al protecției mediului.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului“Creșterea gradului de implicare a societății civile în procesul de protecție a mediului și responsabilizarea factorilor decizionali prin crearea Coaliției de Mediu în municipiul Bălți și promovarea valorilor europene de mediu”.

Acestă activitate este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin AO Caroma Nord și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.”