icon

Fondul ONU pentru Populaţie susține Republica Moldova în promovarea politicilor demografice

14-09-2015 10:47
701

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a avut o întrevedere cu reprezentantul Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA) în Moldova, Ian McFarlane, în cadrul căreia s-a discutat despre politicile de ordin demografic şi gender în țara noastră.

 

În context, Viceprim-ministrul a mulțumit UNFPA pentru sprijinul acordat la promovarea şi implementarea politicilor de ordin demografic cu impact asupra capitalului uman, dar și a celor de gen. „Apreciem înalt colaborarea Guvernului Republicii Moldova. Investiţiile în capitalul uman sunt cele mai sigure și eficiente, iar rezultatele vor contribui la o creştere demografică şi economică”, a subliniat Gheorghe Brega.

 

Viceprim-minsitrul Gheorghe Brega a menţionat şi alte probleme cu care se confruntă țara noastră, printre care îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei, inclusiv a sănănăţii reproductive; sporirea calităţii colaborării interministeriale; combinarea unor politici sociale menite să stimuleze educaţia şi competenţele tinerilor, sănătatea acestora pe parcursul întregii vieţi.

 

La rândul său, reprezentantul UNFPA i-a mulţumit Viceprim-ministrului pentru deschiderea și intenția de a promova și implementa politicile demografice ale Fondului ONU pentru Populaţie. Ian McFarlane a menţionat că în Republica Moldova se poate face mai mult pentru valorificarea capacităților productive ale cetățenilor, în special ale tinerilor. Potrivit oficialului, pentru a obține rezultate, este nevoie de implementat politici economice de susținere, dar şi de investit substanțial în capitalul uman.

 

UNFPA este o agenţie internaţională de dezvoltare prezentă în Republica Moldova din anul 1995. Organizaţia activează în baza Programului de Asistenţă şi Cooperare semnat cu Guvernul Republicii Moldova şi a Programului de Ţară UNFPA. Programul de Ţară 2013-2017 are acoperire naţională, inclusiv în regiunile de est ale republicii.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30