Nume
Parola
Vizualizări: 4657
Comunitatea de bune practici
15 Septembrie 2015 — PLATFORMA ONLINE http://edurabil.md/comunitate/
Într-o lume modernă, când tehnologia și internetul joacă un rol atât de important, anexată site-ului proiectului E DUrabil+, s-a creat platforma http://edurabil.md/comunitate/ . Scopul acesteia este de a veni în întâmpinarea nevoii de comunicare deschisă și nemijlocită între experții angajați în proiect, în vederea implementării și atingerea obiectivelor proiectului.
Urmând modelul marilor platforme de networking sau social media: LinkedIn, Facebook, Twitter, G+, platforma din cadrul proiectului E DUrabil + a fost gândită folosind aceleași concepte. Aceasta a fost creată fiind destinată în mod special experților participanți în proiect și ambasadorilor din cele 5 comunități selectate. Platforma poate fi accesibilă și celor care doresc să se implice în activitatea de promovare și susținere a activismului comunității din care fac parte.
Cum funcționează platforma http://edurabil.md/comunitate/ a Comunității de bune practici?
Orice persoană ce dorește își poate crea un cont, care este activat ulterior de administratorul/ managerul platformei. Devenind membru al comunității virtuale, acesta are acces la toate facilitățile pe care platforma le oferă.
Platforma virtuală http://edurabil.md/comunitate/ mijlocește astfel atingerea scopului său – de a crea o comunitate de bune practici, prin:
- Comunicare deschisă și directă;
- Schimb de informații în timp real;
- Propunerea de subiecte de interes pentru toți utilizatorii platformei precum și dezbaterea acestora;
- Împărtășirea de materiale sau experiențe folositoare;
- Găsirea de răspunsuri la întrebări ale utilizatorilor, răspunsuri ce pot fi accesate ulterior de oricine se confruntă cu aceleași situații;
- Primirea de feedback asupra acțiunilor propuse/ce se derulează în proiect;
- Realizarea îndrumării pentru a face față situațiilor cu care se confruntă utilizatorii;
- Oferirea de suport și asistență pe durata desfășurării întregului proiect.
Un plus de valoare îl reprezintă durabilitatea existenței Comunității de bune practici, care va rămâne activă și după finalizarea proiectului. Utilizatorii înregistrați în platformă vor putea menține relațiile profesionale stabilite în cadrul implementării proiectului E DUrabil +, colaborând în continuare.
Vă asteptăm pe site-ul proiectului www.edurabil.md pentru a afla mai multe detalii.
Aurora Carmen Parvan
Specialist Comunicare și Relații Publice
Expert gestionare comunitate online

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică CATALACTICA implementează în perioada Iulie - Noiembrie 2015 proiectul E Durabil +. Activizarea comunității locale – element cheie al procesului educațional din perspectiva participării sociale. Proiectul este finanțat de către Fundația Soros Moldova prin proiectul Moldova Education Reform Project, susținut de către Fundația pentru Promovarea Societății Deschise (FPOS).