Nume
Parola
Vizualizări: 3742
A 6-a ediție a Târgului ONG-urilor a fost organizată la Bălți
13 Septembrie 2015 — Pe data de 11 septembrie a fost organizat Târgul ONG-urilor din Nordul Republicii Moldova, care a avut loc între orele 12:00-16:00 în Piața „Vasile Alecsandri” din municipiul Bălți.

Evenimentul a reunit 25 de ONG-uri care au avut posibilitatea să-și prezinte proiectele în fața publicului, să organizeze ateliere de creație, activități interactive și să-și promoveze organizația.
Totodată, persoanele interesate au avut posibilitatea să cunoască activitățile ONG-urilor, informații despre proiectele și asistența oferită de ele, dar și să aplice pentru voluntariat la oricare dintre organizațiile prezente.
Anul acesta, Asociația Obștească „Caroma-Nord”, a prezentat mai multe proiecte de ameliorare și protecție al mediului, și totodată a desfășurat activități distractive pentru cei mai tineri vizitatori. Voluntarii „Caroma-Nord” au modelat izbucnirea unui vulcan, fabricat în totalitate din materiale reciclabile. Publicul, dar în special copiii, s-au arătat încântați să vizioneze prezentarea.

Printre cele mai importante proiecte prezentate de AO „Caroma-Nord” se numără proiectul „Creşterea gradului de implicare a societăţii civile în procesul de protecţie a mediului şi responsabilizarea factorilor decizionali prin crearea Coaliției de Mediu în municipiul Bălţi”, „Un Pas Spre Viitor”, menit să ajute tinerilor să se încadreze în câmpul de muncă; „TINERI PENTRU TINEri!” – proiectul ce atrage atenția asupra rolului tinerilor în construirea unei societăți mai puternice prin implicarea lor activă în luarea deciziilor care-i privesc.

Un alt proiect important implementat este „Școala Verde”, care are drept scop dezvoltarea capacităților de acțiune ai tinerilor și transfer de practici pozitive privind consolidarea și aplicarea parteneriatelor locale și regionale orientate spre soluționarea problemelor de mediu. Iar obiectivul principal este dezvoltarea Centrului de Resurse pentru Educație Ecologică „ȘCOALA VERDE” pentru tinerii din municipiul Bălți.

Voluntarii, precum și membrii activi a ONG-ului „Caroma-Nord” au stat la dispoziția vizitatorilor pe toată durata evenimentului, împărțind pliante și broșuri cu informații despre proiecte și activități promovate de organizație.

Publicul s-a arătat mulțumit de calitatea organizării evenimentului, dar și de relevanța informațiilor primite de la membrii și voluntarii organizației. Mai mult ca atât, mai multe persoane s-au arătat cointeresați să devină voluntari la AO „Caroma-Nord”.

Târgul ONG-urilor se află la a 6-a ediție și a fost susținut financiar de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională (USAID) prin intermediul programului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, implementat de FHI 360, în cadrul proiectului informațional „Europa pentru Tine!”.