Un zid al ruşinii pe Facebook, care include fotografii, imagini video şi comentarii cu privire la incident, a primit susţinerea a peste 16.000 de internauţi.

Imaginile, apărute marţi seara pe reţelele de socializare, o arată pe Petra Laszlo, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat care fugea cu un copil în braţe şi lovind cu piciorul, într-un incident separat, o fetiţă. Jurnalista lucra pentru un post de televiziune apropiat extremei drepte.

Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, apropiat extremei drepte, a anunţat că Petra Laszlo a fost concediată pentru comportament inacceptabil.

Deocamdată, Petra Laszlo nu a reacţionat public. Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de imigranţi au forţat un cordon al poliţiei.

În ultimele săptămâni, Ungaria se află în prima linie în criza imigranţilor, ca punct de intrare în UE pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Autorităţile de la Budapesta au fost criticate pentru construirea unui gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia şi pentru modul în care au gestionat sosirea de imigranţi pe teritoriul Ungariei.