„Am zis alegoric că în anumite situaţii ar putea avea loc, dar la moment premise pentru devalorizarea bruscă a monedei naţionale nu există. Situaţia este sub control. Situaţia cu acele credite de urgenţă acordate de BNM băncilor falimentare am trecut-o. Acum BNM are suficiente instrumente pentru a menţine situaţia sub control şi sper să o facă cu bună credinţă”, a declarat Valeriu Streleţ în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Guvern.

Şeful Executivului a prezentat astăzi un raport pentru primele 42 de zile de activitate a instituţiei pe care o conduce. Streleţ a recunoscut că face acest lucru sub presiunea protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, după ce la protestul din 6 septembrie a fost cerută inclusiv demisia Guvernului. 

„Suntem într-un moment de cumpănă, când se anunţă eventuale intenţii ca Guvernul să fie demis. Noi trebuie să calmăm societatea. Oamenii trebuie să fie siguri că Guvernul a reuşit să facă câte ceva şi ţinteşte o activitate în continuare fără a pune în discuţie demisia”, a adăugat Streleţ.

Precizăm că astăzi la ora 11:00, Streleţ urmează să se întâlnească cu reprezentanţii grupului de contact al Marii Adunări Naţionale.