14:31:09 29.03.2024
Stiri

Șevciuk ȘANTAJEAZĂ din nou Chișinăul. Ce vrea să obțină

Politică 07.09.2015 15:04 Vizualizări1978 Autor: Ziarul National


Șevciuk ȘANTAJEAZĂ din nou Chișinăul. Ce vrea să obțină novostipmr.ru

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, susține că fabricarea dosarelor penale pe motive politice mai multor funcționari transnistreni adâncește neîncrederea dintre cele două maluri ale Nistrului.

„Observ apariția unei agresiuni în toate domeniile de cooperare dintre Chișinău și Tiraspol. Dacă această dinamică nu va fi oprită, atunci ar trebui să ne așteptăm la deteriorarea climatului în procesul de colaborare. Am impresia că unele elite politice din Moldova își doresc acutizarea relațiilor cu Transnistria și au o anumită motivare în acest sens”, a declarat Șevciuk în cadrul unui tur de presă, organizat la Tiraspol, la care participă jurnaliști din presa internațională.

În timpul discuțiilor cu jurnaliștii, Șevciuk a recunoscut că nu renunță la soluția de rezolvare a conflictului transnistrean prin separarea regiunii de R. Moldova.

„Există o soluție foarte efectivă pentru a păstra stabilitatea în această regiune a Europei: un divorț civilizat, fără conflict. Nu am renunțat la această soluție pe care o considerăm optimală”, a declarat Șevciuk.

Precizăm că Ziarul NAȚIONAL a scris anterior despre cine sunt transnistrenii anchetați penal de Procuratura Generală a R. Moldova. Este vorba în special despre milițieni, vameși și funcționari din administrația nerecunoscută a regiunii care au răpit, maltratat sau deposedat de bunuri cetățeni de pe malul drept al Nistrului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md