Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda moldoveană a zilei consemnată de Moldpres:

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va participa la manifestările organizate cu ocazia Zilei Armatei.

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă extraordinară.

Președintele Parlamentului Andrian Candu va avea o întrevedere cu Taro Kimura, Consilierul special al Prim-ministrului, Membru al Camerei Reprezentanților a Dietei Japoniei.

Din agenda internațională a zilei, anunțată de Reuters:

Pe fondul crizei migranților, premierul Ungariei, Viktor Orban, se va întâlni la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu președintele Consiliului European Donald Tusk și cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Cancelarul german Angela Merkel vizitează Elveția pe fondul unor tensiuni legate de relațiile Bernei cu UE.

Vicepreședintele Statelor Unite, Joe Biden, discută în Florida cu șefii unor organizații evreiești despre acordul nuclear cu Iranul.

China marchează cu o mare paradă militară împlinirea a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG