Poroșenko: Sancțiunile și eroismul opresc agresiunea rusă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sancțiunile și eroismul militarilor ucraineni sunt elemente-cheie în stăvilirea agresiunii ruse, a declarat miercuri președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în timpul reuniunii Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei (SNBO), informează agenția de presă Unian.

Președintele Poroșenko a atras atenția membrilor SNBO asupra importanței deciziei luate miercuri de Comitetul reprezentanților permanenți ai țărilor membre ale UE privind extinderea sancțiunilor la adresa unor persoane și companii rusești până în martie 2016.

Șeful statului ucrainean a subliniat că votul parlamentului ucrainean în favoarea amendamentelor la Constituție „a deschis calea spre adoptarea de către europeni a deciziei de a extinde sancțiunile personale împotriva companiilor și persoanelor juridice ruse implicate în anexarea Crimeei și instituirea unui regim de ocupație în Donbas”.

„În urma unor acțiuni coordonate ale forțelor politice și deputaților responsabili a fost, în sfârșit, făcut un pas spre pace, pentru că sancțiunile și eroismul militarilor ucraineni sunt elemente-cheie în stăvilirea agresiunii ruse”, a subliniat președintele ucrainean, citat de Agerpres.

Potrivit lui Poroșenko, „sancțiunile și încetarea focului — iată ce era cât pe ce să zădărnicească oponenții mei politici”. „Dacă nu ar fi fost votate amendamentele la Constituție, Ucraina ar fi rămas singură în fața tirurilor agresorului”, a subliniat Petro Poroșenko, referindu-se la evenimentele din 31 august de lângă sediul parlamentului ucrainean din timpul votului asupra amendamentelor cu privire la descentralizarea Ucrainei.

În timpul ședinței SNBO prezidate de Poroșenko s-a decis extinderea sancțiunilor economice și altor măsuri restrictive ale Ucrainei la adresa Rusiei, potrivit Unian și TASS. Pe nouă listă figurează 1.124 de persoane fizice și 156 de persoane juridice din Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...