Actualitate

Casa părintească a poetului Grigore Vieru a fost transformată în muzeu

Cu ocazia inaugurării acesteia, la 31 august, artişti şi elevi din localitate au pregătit un program artistic cu recitaluri de poezie şi muzică pe versuri de Grigore Vieru. În curtea casei a fost dezvelit bustul poetului, iar un sobor de preoţi a oficiat un serviciu divin, scrie IPN.

Prezent la eveniment, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi-a exprimat aprecierea pentru creaţia literară lăsată moştenire de Grigore Vieru – „poezii pline de sensibilitate despre limbă, neam, mamă, fiind şi primele versuri pe care le învaţă copiii”. Andrian Candu a venit cu un prim cadou oferit complexului muzeal – un tablou cu Grigore Vieru, semnat de pictorul Leonid Popescu.

Casa-muzeu „Grigore Vieru” a fost inaugurată la iniţiativa Ministerului Culturii, în anul în care poetul ar fi împlinit 80 de ani. Ministrul Monica Babuc a remarcat că deschiderea muzeului reprezintă un act de înaltă preţuire a poetului, care va pune în valoare moştenirea literară lăsată.

Pentru publicul larg este deschisă şi o expoziţie a creaţiei lui Grigore Vieru, ce conţine volume cu poezii editate pe parcursul anilor, manuscrise, fotografii, volume de traduceri şi critică literară. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *