Ponta: Când e vorba de a susține Republica Moldova, suntem uniți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut joi o întrevedere cu premirul României, Victor Ponta, aflat în vizită oficială în țara noastră.

Timofti a exprimat profunde mulțumiri pentru sprijinul intens și consistent pe care România îl acordă țării noastre în dezvoltarea economică, socială și culturală, precum și în parcursul european.

„În aceste timpuri grele, simțim plenar sprijinul României”, a spus Nicolae Timofti. Președintele a pledat pentru intensificarea cooperării bilaterale pentru definitivarea proiectelor comune de infrastructură și de altă natură, subliniind că, din punct de vedere politic, există în prezent condiții optime pentru o apropiere strânsă între guvernele și oamenii de pe cele două maluri ale râului Prut. Președintele a apreciat totodată faptul că cea mai mare parte din exportul produselor moldovenești reorientat în ultimii ani spre piața Uniunii Europene are ca destinație România.

Premierul României, Victor Ponta, a declarat că guvernul pe care îl conduce și întreaga clasă politică de la București susține pe toate căile Republica Moldova. „Când e vorba de a susține Republicii Moldova, suntem uniți”, a spus Victor Ponta.

Oficialul român l-a informat pe Nicolae Timofti despre semnarea, alături de omologul său moldovean, Valeriu Streleț, a celui de-al patrulea Protocol Adițional între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României la Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, acordat de România Republicii Moldova.

Victor Ponta a reafirmat decizia Guvernului român de a contribui financiar la modernizarea grădinițelor din Republica Moldova, construcția gazoductului Iași-Chișinău, dezvoltarea în țara noastră a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), și alte proiecte. Primul ministru român a subliniat că aceste și alte proiecte vor fi finalizate fără întârziere dacă la Chișinău va exista în continuare stabilitate politică.

Nicolae Timofti și Victor Ponta au mai discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, situația regională și evoluțiile din zona transnistreană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...