Şoferul turc care a provocat accidentul de autocar din judeţul Brăila, reţinut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şoferul turc care a provocat accidentul de autocar din localitatea Baldovineşti, judeţul Brăila, soldat cu decesul a trei persoane cu vârste cuprinse între şase şi 15 ani şi rănirea altor 27, a fost reţinut, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Camelia Bucur, în urma audierilor, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a şoferului turc care conducea autocarul răsturnat la Baldovineşti, transmite Mediafax.

Şoferul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, el fiind acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Pe de altă parte, 13 dintre cei 14 cetăţeni moldoveni, care mai sunt internaţi în spitale din Brăila, vor fi transportaţi acasă, în Republica Moldova. De asemenea, vor fi repatriate şi trupurile neînsufleţite ale victimelor, doi fraţi de 14 şi 15 ani şi un băiat de şase ani.

Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul-Bucureşti-Chişinău şi s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe DN 2B (E 87), la Baldovineşti, în apropierea oraşului Brăila. În autocar se aflau 38 de persoane, dintre care 34 de cetăţeni moldoveni, iar cei doi şoferi sunt turci.

Conform poliţiştilor, accidentul s-a produs într-o curbă uşoară la stânga, în condiţiile în care în zonă ploua torenţial, iar şoferul nu ar fi schimbat direcţia de mers în curbă, ci ar fi mers înainte, lovind două indicatoare rutiere, după care autocarul s-a răsturnat în şanţ.

În urma accidentului, patru cetățeni moldoveni au decedat. Este vorba de trei copii și o femeie. Patru persoane sunt grav rănite. În autocar se aflau 38 de persoane, 36 de turiști moldoveni și doi șoferi turci.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...