Alexis Tsipras și-a anunțat demisia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a anunțat joi seară că demisionează din funcție. El propune ca la 20 septembrie să aibă loc alegeri anticipate.

„În scurt timp, îi voi prezenta preşedintelui demisia mea şi a Guvernului. Simt că am obligaţia morală de a mă prezenta evaluării poporului. Votul poporului va decide dacă acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criză”, a declarat Alexis Tsipras.

Tsipras urmărește în prezent două obiective, potrivit presei elene — în primul rând să contraatace aripa rebelă din cadrul partidului stângii radicale Syriza și în al doilea rând să-și asigure un nou mandat înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate, care continuă încă să provoace dezbateri aprinse la Atena.

„Vreau să fiu onest în totalitate, nu am ajuns la acordul pe care îl voiam cu creditorii internaţionali. Am fost obligaţi să onorăm un acord”, a subliniat Tsipras.

În urma demisie lui Tsipras, va fi instituit un guvern interimar care va fi condus de un judecător al Curții Supreme până la organizarea de alegeri anticipate..


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...